Kroatien Del 1: Sammanfattning

Lördag: 
Vi kom till hamnen där vår båt låg runt lunch så vi åt där sedan började vi segla till nästa hamn. 
Vi kom fram runt 7 till Maslinica vilket ligger på ön Solta. Sedan gick vi och åt på en pizzeria! Superhärlig första dag!
Söndag: 
Tony glaad
Vi besökte "Blue cave" Vilket är en grotta som har sjukt klart vatten så när solljuset lyser in under berget blir det superblått! Verkligen coolt att ha sett!
Allihopa promenerade till resturangen i Komiza, Vis. Vi träffade några våra kompisar kände så vi käkade middag med dem! 
Måndag:
Här besökte vi "Green cave" Vilket också är en grotta men istället är det typ grönt. Detta var dock inte alls lika coolt som Blue cave. KIllarna hoppade även från klipporna som fanns där! 
Sedan åkte vi vidare mot Vis/ Vis 
Jag och Sandra gick alltid runt och kollade i varje stad och i Vis såg vi en så söt Dalmatin. 
Vi åt på en jättehärlig resturang uppe i bergen som vår skeppare tipsade om. Maten var hur god som helst!
Tisdag:
Vi seglade nästan för första gången på resan, innan dess hade det varit vindstilla så det inte gick. På tisdagen var det doch hur blåsigt som helst och typ 2-3 meter höga vågor... Sjukt läskigt! Dessutom så gick vårt segel sönder vilket gjorde det mer obehagligt. Men vi tog oss iallafall vidare mot Palmezana/ Sveti klement. På vägen stannade vi och badade och då var det en sjukt cool vatten "leksak" som typ ett par pjäxor som flög!
Söta i sina små hattar! :)
Vi kom sedan till hamnen som var superfull. Det finns nämligen något som heter yacht week vilket är runt 120 segelbåtar som seglag runt i kroatien och festar! Men vi fick en plats efter en väntan på 1 timme i hamnen. 
Sedan åt vi på en resturan som hette Totos! Jag åt bruschetta och prochiutto, hur gott som helst!
Onsdag: 
Vi åkte till Hvar/Hvar och kollade under dagen! Det var ganska blåsigt då också så vi segla inte så länge utan kollade mest i affärer. Sedan åkte vi till Stari grad i Hvar som låg lite på andra sidan av ön. 
En supermysig stad med massa små butiker! 
Torsdag: 
Vi åkte sedan vidare till Milna i Brac! Vi stannade självklart på vägen och badade!
Där gick vi på en resturang som hette Konoba Galeta där jag åt den godaste pizzan någonsin!!
Fredag: 
På fredagen åkte vi tidigt på morgonen till Split där vi shoppade och åt både frukost och lunch! Jag köpte tre par skor som jag visar senare!
Sedan seglade vi i två timmar och sedan la vi ankare och tog ett sista dopp för resan. Sedan åkte vi med motor dem sista två timmarna hem till hamnen. 
Där vi gick och åt middag!
 
Nu blev det ett lååångt inlägg så ska inte skriva så mycket mer men resan har varit fantastisk, mer än jag kunde förvänta mig! Det var soligt och molnfri himmel varje dag och runt 30-40 grader! Lätt en av dem bästa resorna!
Kram 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0